Case - Whirlpool

Whirlpool Nordic

Whirlpool kirkastaa imagoansa getImageRight™ tuotteella

Whirlpool on maailman johtavia suurten kodinkoneiden valmistajia ja markkinoijia. Viidessätoista vuodessa Whirlpool on noussut kodinkonebrändien ykköseksi Euroopassa.

Whirlpoolin edellinen kuvapankki jäi ominaisuuksiltaan kehityksestä jälkeen ja oli käytettävyydeltään hankala. Lisäksi se työllisti paljon ihmisiä puhelujen ja sähköpostien muodossa. Tuotetietojen saaminen kuvien yhteyteen oli kynnyskysymys uutta kuvapankkia rakennettaessa. getImageRight™ otettiin käyttöön vuonna 2008.

Whirlpool Nordicin tuotemarkkinointipäällikkö Tom Kaivola kertoo, että getImageRight™ palvelee sekä sisäisiä että ulkopuolisia käyttäjiä. Palautetta on pyydetty kaikista Pohjoismaista ja kommentit ovat olleet: ”Erittäin hyvä ja toimiva kokonaisuus”.

- Uudesta ja vanhasta kuvapankista ei voi edes puhua samana päivänä, sanoo Tom Kaivola.

- Vanhassa oli pelkästään kuvamateriaalia ja kuvien haku oli monen mutkan takana. Samasta tuotteesta oli kolme eri kuvaa matalalla, keskisuurella ja korkealla resoluutiolla. Kun mainostoimistot tai jälleenmyyjät hakivat kuvia vanhasta kuvapankista, ne eivät vastanneet tarvetta, koska koko ja resoluutio olivat vääriä. Jouduimme hakemaan oikean kokoiset kuvat serveristä Italiasta ja toimittamaan ne eteenpäin sähköpostilla. Lisäksi tekniset tiedot jouduttiin pyytämään eri ihmisiltä, ja kun samaa kuvaa käytettiin esimerkiksi kolmen kuukauden kuluttua, speksit saattoivat muuttua, koska eri ihmiset painottivat eri asioita, Tom Kaivola jatkaa.

- ImageRightin käyttäminen on helppoa ja selkeää. Olemme saaneet valtavasti positiivista palautetta sekä omalta väeltä että jälleenmyyjiltä. Säästämme huomattavasti aikaa sekä meidän että jälleenmyyjien päässä, kun tietoja ei tarvitse enää pyytää usealta ihmiseltä. Ja mainos- ja mediatoimistojen kuvapyyntöihin on helppo vastata, kun getImageRightista löytyy helposti korkearesoluutioinen kuva, Tom Kaivola kertoo.Oikeat kuvat oikeaan aikaan ylläpitävät laadukasta yrityskuvaa

- Positiivisin puoli on se, että sekä VBS Net:stä että omasta mainostoimistosta löytyy luovuutta. getImageRight taipuu villeimpiinkin ajatuksiin. Vain taivas on rajana, mitä sillä voidaan tehdä, Tom Kaivola naurahtaa.

Käyttöoikeuksien saaminen on helppoa rekisteröitymällä kuvapankin käyttäjäksi. Tällä edesautetaan oikeiden kuvien käyttämistä ja samalla vähennetään työkuormaa Whirlpoolissa. getImageRight™ on ollut täydessä käytössä vasta vähän aikaa, mutta jo nyt käyttäjiä on 350 ja määrä kasvaa jatkuvasti. Whirlpool Nordicilla on yli tuhat jälleenmyyjää Pohjoismaissa ja mainostoimistojakin on toista sataa.

Whirlpool järjestää paljon tuotekoulutuksia jälleenmyyjille. getImageRight™ -tuotteen ansiosta jokaisessa esityksessä kaikissa maissa tuotteilla on samat tiedot. Kuvien lisääminen PowerPoint esitykseen on helppoa drag & drop –toiminnolla.

Tulevaisuudessa getImageRight™ -tuotteeseen rakennetaan sisäinen materiaalipankki, josta löytyvät mm. hinnastot, painovalmiit julisteet ja tarpeellista tietoa, joka on vain napin painalluksen päässä. Jos jälleenmyyjä haluaa tehdä oman Whirlpoolin kuvaston, hänelle voidaan antaa oikeudet tarvittaviin tiedostoihin. Toisaalta paino voi hakea valmiit tulostettavat tiedostot tarkkoine ohjeineen suoraan getImageRightista.

getImageRight™ auttaa Whirlpoolin brändin ylläpidossa, sillä väärä kuva ei saa pilata hyvää imagoa.